Liczba godzin zajęć (ogółem): 8 godzin
Liczba ECTS: –
Odpłatność: 160 zł
Kierownik: dr inż. Bernadetta Bienia
Opis warsztatu:
Uczestnicy warsztatów zdobędą wiedzę teoretyczna i praktyczną z zakresu samodzielnego wykorzystania uprawianych ziół i roślin dziko rosnących w kuchni. Praktyczne warsztaty pokazujące jak czerpać z natury i wprowadzić bezpiecznie i atrakcyjnie zioła i dzikie rośliny jadalne do jadłospisu.
Program warsztatu:
Program warsztatów obejmuje zapoznanie uczestników z wieloma gatunkami uprawianych ziół i roślin dziko rosnących, które często mijamy, nie dostrzegając ich pozytywnych skutków dla naszego organizmu oraz przygotowywanie autorskich aromatycznych przekąsek, potraw oraz napojów.
Kwalifikacje uzyskane przez uczestnika (zdobyta wiedza/ umiejętności/ kompetencje)
Uczestnik zdobędzie wiedzę i umiejętności praktycznego wykorzystania ziół i roślin dziko rosnących w kuchni.
Po ukończeniu warsztatu, uczestnik otrzyma zaświadczenie wydane na podstawie § 22 ust. 4 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 marca 2019 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. 2019 poz. 652).
Limit przyjęć: 15 osób
Miejsce realizacji zajęć: Kampus Politechniczny, ul. Dmochowskiego 12
Termin zajęć: 29.06.2024
Termin zgłoszenia: 15.06.2024 – rekrutacja może zostać zamknięta wcześniej, po wykorzystaniu limitu miejsc
Wymagania wstępne: brak
Wymagane dokumenty:
Podanie o przyjęcie na warsztaty (do wydrukowania po rejestracji elektronicznej)
Kserokopia świadectwa ukończenia szkoły średniej lub dyplomu studiów wyższych.
Wymagane dokumenty proszę przesłać w białej wiązanej teczce.
Rejestracja elektroniczna:
KLIKNIJ TUTAJ ABY WYŚWIETLIĆ FORMULARZ REJESTRACYJNY
Po rejestracji elektronicznej wydrukowane i podpisane podanie należy przesłać na adres:
Akademickie Centrum Kształcenia
ul. Dmochowskiego 12
38-400 Krosno
Kontakt:
Akademickie Centrum Kształcenia
ul. Dmochowskiego 12
38-400 Krosno
tel. 13 43 755 80 (poniedziałek-piątek 8.00-14.00)
e-mail:ack@pans.krosno.pl