automatyczny konsystograf PC do oznaczania właściwości reologicznych mąki i ciasta
glutometr elektroniczny (typ SŻ) do oznaczenia rozpływalności glutenu
glutownik mechaniczny do wymywania glutenu
miernik bieli do oznaczania typów mąki i innych produktów
miesiarka laboratoryjna do ciasta
mini wytwarzacz zakwasów żytnich
młynek laboratoryjny (typ WŻ-1)
młynek laboratoryjny (typ WŻ-2)
młyn laboratoryjny czterowalcowy
objętościomierz laboratoryjny do pomiaru objętości pieczywa
piec laboratoryjny do próbnych wypieków z komorą fermentacyjną
wirówka do odwirowania glutenu (typ SŻ)
wstrząsarka do przygotowania zawiesiny mąki, urządzenie do oznaczania wskaźnika sedymentacji
sortownik mechaniczny celności i wyrównania ziarna
gęstościomierz zbożowy 1l (model SK)
przyrząd do badania szklistości i mączystości ziarna Farinotom wg Sadkiewicza
automatyczne urządzenie do oznaczania liczby opadania
licznik ziaren
urządzenie do oznaczania ilości zanieczyszczeń w próbce zbóż i nasion – separator
refraktometr ABBEGO
wilgotnościomierz do nasion
mętnościomierz
lepkościomierz
OFERTA
Badania w zakresie oceny fizykochemicznej ziarna zbóż oraz wartości wypiekowej mąki, gęstość wstanie zsypnym, celność i wyrównanie ziarna, wilgotność, MTZ, zawartość glutenu mokrego, szklistość i mączystość, wskaźnik sedymentacji, liczba opadania, oznaczanie typu mąki, wodochłonność mąki, możliwość próbnych wypieków pieczywa
Modyfikacja technologii piekarniczych – produkcja pieczywa o cechach funkcjonalnych
Na stronach internetowych Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Krośnie stosowane są pliki "cookies" zgodnie z Polityką prywatności.AkceptujęPolityka prywatności