Aktualności

„Stanisław Pigoń – Z Komborni w świat. Wspominki z obozu w Sachsenhausen”

„Stanisław Pigoń – Z Komborni w świat. Wspominki z obozu w Sachsenhausen”

Tekst przygotował dr Dominik Wróbel             W szczególnej oprawie, bo za pośrednictwem łącz internetowych, spotkali się przedstawiciele środowisk akademickich Karpackiej Państwowej Uczelni w Krośnie, Wydziału Filologicznego UJ oraz Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie, aby dyskutować o powrocie na rynek wydawniczy wyjątkowych tekstów patrona krośnieńskiej uczelni, prof. Stanisława Pigonia. Gospodarzem spotkania był […]

Read More

Studia podyplomowe w zakresie przygotowania pedagogicznego - przedłużona rekrutacja

Studia podyplomowe w zakresie przygotowania pedagogicznego – przedłużona rekrutacja

Zapraszamy pracowników i studentów do zapisywania się na studia podyplomowe w zakresie przygotowania pedagogicznego. Studia podyplomowe w zakresie przygotowania pedagogicznego skierowane są dla absolwentów uczelni wyższych nienauczycielskich kierunków studiów, a także dla psychologów, socjologów, pracowników socjalnych i innych osób, pragnących uzupełnić swoje kwalifikacje o przygotowanie pedagogiczne. Studia podyplomowe trwają 3 […]

Read More

Prof. Grzegorz Przebinda w Radzie Uczelni Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie

Prof. Grzegorz Przebinda w Radzie Uczelni Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie

Zgodnie z zapisami obowiązującej od dwóch lat Konstytucji dla Nauki Uniwersytet Pedagogiczny w Krakowie powołał Radę Uczelni – po raz pierwszy w historii na pełną kadencję 2021-2024. Członkiem Rady, na wniosek JM Rektora profesora Piotra Borka, został nasz pracownik – profesor Grzegorz Przebinda, filolog-rusycysta, historyk idei, tłumacz, w latach 2012-2020 […]

Read More

Studenci Produkcji i bezpieczeństwa żywności uczestnikami szkolenia ,,Żywność w świetle obowiązujących przepisów’’.

Studenci Produkcji i bezpieczeństwa żywności uczestnikami szkolenia ,,Żywność w świetle obowiązujących przepisów’’.

W dniach 9-11 grudnia 2020 roku studenci i nauczyciele akademiccy prowadzący zajęcia na kierunku Produkcja  i Bezpieczeństwo żywności byli uczestnikami szkolenia on-line pn: ,,Żywność w świetle obowiązujących przepisów’’. W ramach podwyższania jakości kształcenia na kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności, studenci wszystkich roczników, a także nauczyciele akademiccy prowadzący zajęcia na tym […]

Read More