Kampus Politechniczny ul. Dmochowskiego 12 38-400 Krosno Zakład Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności
homogenizator z wyposażeniem
zestaw do wykrywania i analizy grzybów w powietrzu i na powierzchniach
zestaw do oceny jakości mikrobiologicznej wody i innych cieczy
gastronomiczna kuchenka elektryczna
chłodziarko-zamrażarka
suszarka laboratoryjna
urządzenie kuchenne do wszechstronnego zastosowania – z osprzętem
prasa ślimakowa do wytłaczania oleju na zimno
automatyczne urządzenie do produkcji makaronu
wielofunkcyjny mikser – z osprzętem
urządzenie do wyciskania soku z warzyw, owoców i ziół – z osprzętem
cyfrowy aparat Abbego
refrakto-polarymetr do oznaczania fruktozy i wody w miodzie, wago suszarka
teksturometr
PRACOWNIA ANALIZ OFERUJE:
Produkcja makaronów z dodatkiem naturalnych preparatów barwiących Ocena wpływu parametrów technologicznych na jakość makaronów Wykrywanie zafałszowań miodu Analiza tekstury żywności – pomiar parametrów żywności: twardość, konsystencja, spoistość, odporność na ściskanie i ścinanie, elastyczność, rozciągliwość
PRACOWNIA AKREDYTOWANA: nie