Pracownia Analityczna

KONTAKT
WYPOSAŻENIE
  • analizator składu chemicznego mleka i produktów mlecznych Bentley B-150
  • mikroskop laboratoryjny z kamerą
  • moduł do oznaczania azotu i białka metodą Kjeldahla – firmy Büchi
  • zestaw do ekstrakcji – Soxhleta
  • mineralizator
  • dejonizator wodny – SolPure7
  • łaźnia wodna
  • wielofunkcyjny analizator do ilościowych i jakościowych analiz surowców oraz produktów spożywczych, działający w oparciu o cieczowy licznik scyntylacyjny i luminometrię – Charm II
  • wirówka Gerbera do oznaczania zawartości tłuszczu
  • precyzyjny licznik bakterii i komórek somatycznych
  • urządzenie do oznaczania komórek bakteryjnych i somatycznych w mleku – IBC
  • Egg Analyzer – analizator jaj
  • Egg Force Reader – czytnik wytrzymałości jaj
  • kolorymetr – Konica Minolta
  • suszarka laboratoryjna
OFERTA
  1. Analiza składu mleka i produktów mleczarskich – pomiar parametrów chemicznych (tłuszcz, białko, laktoza, mocznik, sucha masa, kazeina, kwasy tłuszczowe)
  2. Ocena jakości jaj konsumpcyjnych – wytrzymałość skorupki, barwa żółtka, świeżość jaja