Studentki II roku kierunku Zielarstwo w ramach zajęć dydaktycznych odwiedziły przedsiębiorstwo „AWB” Alina Becla w Handzlówce, zajmujące się suszeniem warzyw, owoców i ziół, z których powstają w 100% naturalne herbatki owocowe, mieszanki ziołowe, warzywne, owocowo-warzywne. Właściciele firmy zapoznali uczestników z historią firmy, zakresem jej działalności, asortymentem. Studenci zapoznali się także z procesem technologicznym i sprzętem wykorzystywanym podczas suszenia surowców roślinnych. Ponadto studentki odwiedziły Zamek w Łańcucie, który jest jedną z najpiękniejszych rezydencji arystokratycznych w Polsce. Słynie ze znakomitych wnętrz mieszkalnych oraz niezwykle interesującej kolekcji pojazdów konnych. Zespół pałacowy otacza stary, malowniczy park w stylu angielskim, sięgający początków XVIII i XIX wieku. Spacer po parku był okazją do zapoznanie się z różnorodnymi gatunkami drzew, krzewów, roślin ozdobnych.


