Od 6 do 10 czerwca 2022 roku trwają webinaria pt. FoodFakty Safety Week 2022 w ramach obchodów Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności FAO/WHO. Nauczyciele akademiccy oraz Studenci kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności bardzo chętnie włączyli się w to wydarzenie.

W ramach wydarzeń przez kolejne dni będą poruszane następujące tematy.
Pięć globalnych wyzwań FAO WHO do działań podczas Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności 2022:
- Zapewnij, że żywność jest bezpieczna – rządy muszą zapewnić wszystkim bezpieczną i pożywną żywność
- Produkuj bezpiecznie – rolnicy i producenci żywności muszą stosować dobre praktyki
- Zapewnij bezpieczeństwo – podmioty gospodarcze muszą upewnić się, że żywność jest bezpieczna
- Informuj, co jest bezpieczne – konsumenci muszą dowiedzieć się o bezpiecznej i zdrowej żywności
- Połącz siły dla bezpieczeństwa żywności – pracujmy razem na rzecz bezpiecznej żywności i dobrego zdrowia!

Harmonogram wydarzeń (aktywne linki tylko w dniu wydarzeń)
FFSW: Zapewnij, że żywność jest bezpieczna – Kultura bezpieczeństwa żywności – 06.06.22 – godz.11.00
FFSW: Produkuj bezpiecznie – Biologiczne i chemiczne zanieczyszczenia – 07.06.22 – godz. 11.00
FFSW: Zapewnij bezpieczeństwo – Systemy bezpieczeństwa – 08.06.22 – godz. 11.00
FFSW: Informuj, co jest bezpieczne – Znakowanie żywności – 09.06.22 – godz. 11.00
FFSW: Połącz siły dla bezpieczeństwa żywności – Optymalizacja procesów – 10.06.22 – godz.11.00
Szczegóły i zapisy pod linkiem
Zapraszamy do udziału i poszerzenia swojej wiedzy o bezpieczeństwie żywności