W dniu 14.06.2023r. studenci III roku kierunku Zielarstwo wraz z dr inż. Bernadettą Bienią uczestniczyli w warsztatach kulinarnych w Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej. Warsztaty przeprowadziła pani Ewa Szymko, która zapoznała studentów z tajnikami robienia pierogów. Studenci samodzielnie zagnietli i wyrobili ciasto, a następnie zrobili pierogi staropolską metodą „z wałka”. Po ich ugotowaniu, wszyscy ze smakiem delektowali się własnoręcznie zrobionymi pierogami z ziemniakami i miętą oraz pierogami z truskawkami.
![](https://pans.krosno.pl/zielarstwo/wp-content/uploads/sites/36/2023/06/353784731_803034874849976_1845588384490982018_n-577x1024.jpg)
![](https://pans.krosno.pl/zielarstwo/wp-content/uploads/sites/36/2023/06/353850808_803034961516634_7472692856969161616_n-577x1024.jpg)
![](https://pans.krosno.pl/zielarstwo/wp-content/uploads/sites/36/2023/06/353657383_803034988183298_8466005921737955067_n-577x1024.jpg)
![](https://pans.krosno.pl/zielarstwo/wp-content/uploads/sites/36/2023/06/354045758_803035008183296_8582973220612664098_n-577x1024.jpg)
![](https://pans.krosno.pl/zielarstwo/wp-content/uploads/sites/36/2023/06/354091858_1090851515206664_2485319173325885628_n-1024x576.jpg)
![](https://pans.krosno.pl/zielarstwo/wp-content/uploads/sites/36/2023/06/z-truskawkami-1024x863.jpg)
![](https://pans.krosno.pl/zielarstwo/wp-content/uploads/sites/36/2023/06/pierogi-1024x666.jpg)
![](https://pans.krosno.pl/zielarstwo/wp-content/uploads/sites/36/2023/06/na-stronke-1024x768.jpg)
![](https://pans.krosno.pl/zielarstwo/wp-content/uploads/sites/36/2023/06/walek-1024x768.jpg)
![](https://pans.krosno.pl/zielarstwo/wp-content/uploads/sites/36/2023/06/353868243_1725226361267831_1657699360828067493_n-1024x766.jpg)