W wtorkowe popołudnie (15.11.2022) członkowie SKN Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności oraz sympatycy Koła wybrali się na wizytę studyjną do obiektu gastronomicznego o nazwie „Weranda restauracja śniadaniowo-lunchowa” w Krośnie (ul. Piłsudskiego 45). Restauracja prowadzona jest przez absolwentkę naszej Uczelni – Panią inż. Jolantę Janas. Pani Jolanta podzieliła się z nami swoim branżowym doświadczeniem oraz poczęstowała jednym ze specjałów Zakładu jakim są minikanapki. Opowiedziała o plusach i minusach prowadzenia przez kobiety działalności gospodarczej i drodze jaką musiała przejść by stać się rozpoznawalna przez konkurencję i klientów.
Nas najbardziej intrygowało, dlaczego restauracja od samego początku nastawiła się na menu śniadaniowo-lunchowe oraz czy ta decyzja przynosi do dzisiaj korzyści. Zatopieni w piękny, klimatyczny wystrój wnętrza lokalu, oszołomieni smakiem degustowanych minikanapek zapomnieliśmy o upływającym czasie i poczuliśmy żal, że spotkanie dobiegło końca.