W poniedziałek, 19 kwietnia 2021 roku Studentki, członkinie Koła Naukowego Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności z opiekunami wzięły udział w warsztatach fotografii kulinarnej prowadzone przez Panią Justynę Porowską, właścicielkę firmy „Smukłe Widelce” (https://smuklewidelce.pl/).
Zajęcia były mega interesujące i inspirujące.

Pani Justyna podzieliła się z nami nie tylko informacjami z zakresu techniki fotografowania, ale też sposobami przekazywania opowieści jakie niesie ze sobą pojedynczy kadr.
Wkrótce wiedzę i umiejętności zdobyte na tych warsztatach studentki będą miały okazje zastosować w praktyce, bowiem rozpoczęły one prace nad dokumentacją fotograficzną niezbędną do opracowywania graficznej części e-booka w ramach projektu „Tradycja żywieniowa mieszkańców Bieszczadów i Beskidu Niskiego”

Plan warsztatów
1. Część teoretyczna: Czym jest fotografia kulinarna?
– praca ze światłem
– przygotowanie tła i otoczenia dla stylizacji
– dobór detali
– projektowanie różnych typów kompozycji
2. Część praktyczna: wykonanie stylizacji wybranego dania z omówieniem poszczególnych kroków.