Udział studentów kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności II Konferencji Studentów, Doktorantów i młodych Naukowców „Foodinio – Innowacje Technologiczne”

Studenci IV roku kierunku produkcja i bezpieczeństwo żywności – Pani Natalia Uliasz oraz Jakub Cynar – którzy są również aktywnymi członkami Studenckiego Koła Naukowego Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności, wraz ze swoim opiekunem naukowym, dr hab. inż. Barbarą Krochmal-Marczak, prof. PANS, brali udział w wydarzeniu, które miało miejsce 3 grudnia 2025 r. w Instytucie Nauk Technicznych PANS w Przemyślu. Tego dnia odbyła się II Konferencja Studentów, Doktorantów i Młodych Naukowców „Foodinio – Innowacje Technologiczne”, współorganizowana z Uniwersytetem Rzeszowskim.

Wydarzenie zgromadziło zarówno studentów, jak i młodych naukowców, którzy zaprezentowali swoje referaty oraz postery. W sesji referatowej udział wzięło 15 osób, natomiast w sesji posterowej – około 50 uczestników. Swoje prezentacje przygotowali studenci z:
• Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Krośnie,
• Uniwersytetu Rzeszowskiego,
• Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Przemyślu.
Konferencja była znakomitą okazją do zdobycia nowego doświadczenia, wymiany poglądów oraz zaprezentowania najnowszych osiągnięć w dziedzinie technologii spożywczej.