W dniu 23-24 października 2023 roku pracownicy z zakładu Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności wzięli udział w szkoleniu nt.: ,,Bezpieczeństwo produktów konsumenckich (BRC CP, IFS HPC, ISO 22716)”. Program szkolenia był bardzo obszerny i interesujący. Dotyczył między innymi takich tematów jak: Geneza i rodzina standardów BRC i IFS, akty prawne i dokumenty normatywne w odniesieniu do zakresów IFS HPC, ocena ryzyka dla produktu i procesów w świetle wymagań IFS HPC i BRC CP, FMEA- analiza przyczyn i skutków wad. Na końcu szkolenia przeprowadzony został egzamin. Uczestnicy szkolenia po o uzyskaniu pozytywnych wyników z egzaminu otrzymali certyfikaty. Organizatorem szkolenia była firma FACH Sp. z.o.o., trenerem Pani Alicja Lisowska – Kącik. Szkolenie zostało realizowane w ramach Dydaktycznej Inicjatywy Doskonałości.