W dniu 12-13 października 2023 roku studenci kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności uczestniczyli w szkoleniu nt.: ,,HACCP, ISO 22000, FSSC, BRC Food, IFS Food, zafałszowanie i obrona lokalizacji”. Program szkolenia był bardzo obszerny i interesujący. Dotyczył między innymi takich tematów jak: aktualne wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności w Polsce i UE, system HACCP jako system zarządzania, system HACCP jako podstawa wdrożenia innych standardów – wymagania sieci handlowych, BRC Food i IFS Food, wymagana dokumentacja w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności – procedury, instrukcje, zapisy – udokumentowana informacja, kultura bezpieczeństwa żywności, Food Fraud – zafałszowania, oszustwa i autentyczność żywności, Food Defense – obrona żywności.
Na końcu szkolenia przeprowadzony został egzamin.
Organizatorem szkolenia była firma FACH Sp. z.o.o., trenerem Pani Alicja Lisowska – Kącik. Szkolenie zostało realizowane w ramach Dydaktycznej Inicjatywy Doskonałości.

