Sukces studenta Produkcji i bezpieczeństwa żywności

Miło nam poinformować o sukcesie naszego studenta III roku, kierunku Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności Pana Macieja Dąbrowskiego, który zdobył I miejsce za najlepsze wystąpienia pt. „Ocena wybranych parametrów jakościowych kawy Arabika pochodzącej z różnych rejonów świata” podczas I Konferencji naukowej studentów, doktorantów i młodych naukowców „TeMeLoDi”. Konferencja odbyła się w dniach 09 – 10.05.2024 r. w Iwoniczu. W ramach konferencji zostało przestawione 3 wykłady plenarne oraz 30 referatów ustnych, wygłoszonych przez studentów Uniwersytetu Rzeszowskiego, a także studentów z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego oraz Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Krośnie. Celem konferencji było stworzenie przestrzeni do prezentacji osiągnięć naukowych studentów, doktorantów i młodych naukowców. Konferencja została zorganizowana przez Studenckie Koło Naukowe Technologów Żywności „FERMENT” działające w Instytucie Technologii Żywności i Żywienia, Uniwersytetu Rzeszowskiego. Patronat honorowy nad konferencją objął Oddział Podkarpacki Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.