Studenckie Koło Naukowe PiBŻ 27 listopada 2022 roku było organizatorem wydarzenia Dzień Buraka w ramach obchodów pięciolecia SKN Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności. Przygotowali degustację potraw wykonanych z buraka ćwikłowego. Hitem spotkania był hummus z czerwonych buraków podany na krakersach i przybrany świeżymi listkami bluszczyku kurdybanka. Nowymi „smakami” z buraka były ocet i musztarda pochodzące z produkcji rzemieślniczej studentki Iwony. Wydarzenie, na które licznie przybyli studenci innych kierunków oraz nauczyciele akademiccy było pełne smaków, zapachów i zaskakujących produktów.
Hitem spotkania był hummus z czerwonych buraków podany na krakersach i przybrany świeżymi listkami bluszczyku kurdybanka. Nowymi „smakami” z buraka były ocet i musztarda pochodzące z produkcji rzemieślniczej studentki Iwony. Wydarzenie, na które licznie przybyli studenci innych kierunków oraz nauczyciele akademiccy było pełne smaków, zapachów i zaskakujących produktów.