2-3 czerwca 2022r. w Karpackiej Państwowej Uczelni w Krośnie, miała miejsce konferencja pn. „Kiedy wynalazki inspirują. Konferencja w 150. rocznicę urodzin Jana Szczepanika (1872-1926)”.
W sesji studenckiej „Pasja i nauka drogą do sukcesu” swoje wystąpienia i postery mieli studenci kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności.
Wystąpienia zaprezentowali:
- Kamil Bałon (student III roku) z Angelika Kubit – Innowacyjne zastosowanie laseroterapii w stomatologii.
- Dominika Bielec, Milena Lenik (studentki III roku) – Zmiany we wzornictwie i innowacje w technologii zdobienia paznokci.
W sesji posterowej zaprezentowano prace:
- Iwona Wajs (studentka I roku) – Octy kwiatowe i owocowe jako innowacyjny produkt prozdrowotny. – I miejsce, najlepszy poster – nagrodzony przez Komitet Naukowy Konferencji
- Paweł Kielar (student II roku) – Twardziak jadalny (Lentinula edodes (BERK.) SING) jako surowiec żywnościowy o właściwościach prozdrowotnych.
- Dominika Bielec (studentka III roku), Angelika Kubit – Innowacyjne rozwiązania technologiczne w promocji i sprzedaży kosmetyków.
Poziom wystąpień i posterów był bardzo wysoki, również fachowość i aspekt naukowy treści został zauważony i doceniony przez Komitet Naukowy Konferencji i obecnych słuchaczy.
Wszystkim Studentom serdecznie dziękujemy i życzymy dalszych sukcesów.
GRATULACJE!