Studenci Kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności na konferencji pn. „Kiedy wynalazki inspirują. Konferencja w 150. rocznicę urodzin Jana Szczepanika (1872-1926)” w KPU

2-3 czerwca 2022r. w Karpackiej Państwowej Uczelni w Krośnie, miała miejsce konferencja pn. „Kiedy wynalazki inspirują. Konferencja w 150. rocznicę urodzin Jana Szczepanika (1872-1926)”.

W sesji studenckiej „Pasja i nauka drogą do sukcesu” swoje wystąpienia i postery mieli studenci kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności.

Wystąpienia zaprezentowali:

  1. Kamil Bałon (student III roku) z Angelika Kubit – Innowacyjne zastosowanie laseroterapii w stomatologii. 
  2. Dominika Bielec, Milena Lenik (studentki III roku) – Zmiany we wzornictwie i innowacje w technologii zdobienia paznokci.

 

Wystąpienie Kamila Bałona i Angeliki Kubit
Wystąpienie Dominiki Bielec i Mileny Lenik

W sesji posterowej zaprezentowano prace:

  1. Iwona Wajs (studentka I roku) – Octy kwiatowe i owocowe jako innowacyjny produkt prozdrowotny.             – I miejsce, najlepszy poster – nagrodzony przez Komitet Naukowy Konferencji
  2. Paweł Kielar (student II roku) – Twardziak jadalny (Lentinula edodes (BERK.) SING) jako surowiec żywnościowy o właściwościach prozdrowotnych.
  3. Dominika Bielec (studentka III roku), Angelika Kubit – Innowacyjne rozwiązania technologiczne w promocji i sprzedaży kosmetyków.
Poster Iwony Wais
Poster Pawła Kielara
Poster Dominiki Bielec, Angeliki Kubit

Poziom wystąpień i posterów był bardzo wysoki, również fachowość i aspekt naukowy treści został zauważony i doceniony przez Komitet Naukowy Konferencji i obecnych słuchaczy.

Wszystkim Studentom serdecznie dziękujemy i życzymy dalszych sukcesów. 

GRATULACJE!