W dniu 18 grudnia br. w ramach ,,Otwartych dni” kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności gościliśmy 44 uczniów Liceum Ogólnokształcącego im. Adama Mickiewicza w Strzyżowie W ramach tego wydarzenia został przeprowadzony wykład nt: „Zafałszowanie żywności – wczoraj i dziś” wygłoszony przez dr inż. Martę Pisarek oraz 4 warsztaty:
1. ,,Wykonanie preparatów mikroskopowych i obserwacja skrobi, białka i tłuszczu w wybranych surowcach żywnościowych”, prowadzący: dr hab. inż. Barbara Krochmal-Marczak prof.
PANS.
2. ,,Wprowadzenie do kuchni molekularnei – poznaj technikę sferyfikacji”, prowadzący: mgr Joanna Półchłopek
3. ,,Laboratoryjne metody oceny jakości żywności”, prowadzący: dr inż. Magdalena Dykiel
4.,,Napoje izotoniczne – co w sobie kryją, zrób je sam”, prowadzący: mgr inż. Elżbieta Brągiel
W wydarzeniu uczestniczyła Pani Dyrektor Instytutu Zdrowia i Gospodarki dr Renata Dziubaszewska, która przedstawiła charakterystykę Instytutu oraz Pan mgr inż. Bartosz Bielawa, który przedstawił ofertę studiów w PANS w Krośnie. Inicjatorem oraz organizatorem tego przedsięwzięcia była kierownik Zakładu Produkcji i bezpieczeństwa Żywności dr hab. inż. Barbara Krochmal-Marczak, prof. PANS.
Wszystkim naszym gościom bardzo dziękujemy i zapraszamy za rok!!!!!
Warsztat – ,,Wykonanie preparatów mikroskopowych i obserwacja skrobi, białka i tłuszczu w wybranych surowcach żywnościowych”, prowadzący: dr hab. inż. Barbara Krochmal-Marczak prof.
PANS.
Warsztat 2 – ,,Wprowadzenie do kuchni molekularnei – poznaj technikę sferyfikacji”, prowadzący: mgr Joanna Półchłopek
3 Warsztat – ,,Laboratoryjne metody oceny jakości żywności”, prowadzący: dr inż. Magdalena Dykiel
Warsztat nr 4. ,,Napoje izotoniczne – co w sobie kryją, zrób je sam”, prowadzący: mgr inż. Elżbieta Brągiel