Nasi Studenci na II Konferencji Naukowej „TeMeLoDi”

W dniach 15–16 maja 2025 roku w Międzynarodowym Centrum Edukacji Ekologicznej w Iwoniczu odbyła się II Konferencja Naukowa Studentów, Doktorantów i Młodych Naukowców „TeMeLoDi”.

Celem konferencji było stworzenie przestrzeni do prezentacji wyników badań i projektów realizowanych przez studentów, doktorantów i młodych naukowców reprezentujących kierunki związane z technologią żywności, dietetyką, logistyką, turystyką oraz rozwojem produktu.

W programie konferencji znalazły się trzy sesje tematyczne oraz wykład plenarny dr hab. inż. Barbary Krochmal-Marczak, prof. PANS Krosno (Kierownik zakładu Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności) , pt. „Chwasty w diecie człowieka – potencjał kulinarny, właściwości lecznicze i aspekty bezpieczeństwa żywności”.

W ramach konferencji odbył się konkurs na najlepsze wystąpienie ustne. Wśród Laureatów konkursu znaleźli się studenci naszego kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności.

Zajęli oni II miejsce: Daniel Wojeński, Patryk Noga – „Ocena konsumencka serów góralskich z dodatkiem pokrzywy (Urtica dioica L.)”.

Wszystkim gratulujemy, szczególnie naszym Studentom.