Po raz XXXVIII, 14-15 kwietnia 2025r. odbyła się Międzynarodowa Konferencja w Dnieprze. Tytuł konferencji: “Transformation of economic systems and institutions in the new geostrategic realities”. W konferencji udział czynny (online) wzięli pracownicy i studenci kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności.
Oprócz wystąpień ukazały się dwa artykuły naukowe pracowników:
- Krzysztofik В., Krochmal-Marczak В. Bezpieczeństwo żywnościowe w obliczu wielu zagrożeń a szczególnie wojny w Ukrainie
- Brągiel E., Dykiel M., Bienia B. Pozycja innowacyjnych państw i wiodących marek na rynku światowym

Swoje wystąpienie mieli również studenci kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności
Daniel Wojeński i Partyk Noga, tytuł referatu „Produkcja i spożycie serów w Polsce i na świecie”. Opiekunem merytorycznym była mgr inż. Elżbieta Brągiel.

Wszystkim gratulujemy.