Kierunek Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności na Karpackich Klimatach 2023

20 sierpnia br. w ramach wydarzenia Karpackie Klimaty w strefie Akademickie Klimaty PANS – twórczo i naukowo, kierunek Produkcja i bezpieczeństwo żywności, jak co roku, przygotował ciekawą ofertę dla odwiedzających. W tym roku hasłem przewodnim naszego stoiska było „Bezpieczna żywność-zdrowie zaczyna się na talerzu”.

Stoisko kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności

Licznie odwiedzający nasze stoisko mogli skorzystać z przygotowanej specjalnie na ten dzień degustacji zdrowych przekąsek, zimnych napojów owocowo-kwiatowych oraz „żywych” octów kwiatowych. W ramach akcji edukacyjnej na temat bezpiecznej żywności i świadomego odżywiania można było otrzymać próbki z suszem kwiatowym na orzeźwiające herbatki oraz „szafranem abisyńskim” i solą z bluszczykiem kurdybankiem, jako dodatkami do potraw, pochodzącymi z naszego edukacyjnego ogrodu. Tak twórczo i naukowo spędzony dzień i tak wielu zadowolonych odwiedzających nie byłoby możliwe bez zaangażowania pracowników i studentów kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności.

Humus buraczany do degustacji
szafran z aksamitki
sól kurdybankowa
Octy owocowe i z kwiatów
Oblegane stoisko kierunku Produkcja i bezpieczeństwo przez odwiedzających
Oblegane stoisko kierunku Produkcja i bezpieczeństwo przez odwiedzających
Oblegane stoisko kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności przez odwiedzających
Oblegane stoisko kierunku Produkcja i bezpieczeństwo przez odwiedzających

Dziękujemy, że byliście z nami.