W ramach wydarzenia Karpackie Klimaty 25 sierpnia, w strefie Akademickie Klimaty PANS – twórczo i naukowo, kierunek Produkcja i bezpieczeństwo żywności, jak co roku, przygotował ciekawą ofertę dla odwiedzających. Hasłem przewodnim stoiska było „Zdrowie zaczyna się na talerzu”.
Dla odwiedzających stoisko kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności przygotowało specjalnie na ten dzień degustację zdrowych olejów tłoczonych na zimno, chłodne napoje owocowo-kwiatowe z naturalnych składników, kawę Cold brew parzoną na zimno z ciekawymi smakowymi dodatkami oraz „żywe” octy kwiatowe.
W ramach akcji edukacyjnej na temat bezpiecznej żywności i świadomego odżywiania można było zasięgnąć porad i otrzymać próbki z suszem kwiatowym. Na tablicy przy stoisku kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności odbywał się też plebiscyt na najpopularniejszą kawę Krośnian i przybyłych gości.
Dziękujemy wszystkim odwiedzającym nasze stoisko i zapraszamy na ciekawe studia i powtórkę za rok.