Certyfikaty „Audytora wewnętrznego Systemu HACCP” dla studentów kierunku Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności

W dniu 4 października 2025 r. studenci III roku kierunku produkcja i bezpieczeństwo żywności rozpoczęli rok akademicki 2025/2026 od uroczystego wręczenia certyfikatów „Audytora wewnętrznego Systemu HACCP”.

Certyfikaty te stanowią poświadczenie zdobycia wiedzy i umiejętności z zakresu systemów zarządzania jakością oraz zasad przeprowadzania audytów wewnętrznych w przedsiębiorstwach branży spożywczej.
Szkolenie, a następnie państwowy egzamin, przeprowadziła mgr Jadwiga Grzywacz, specjalistka w zakresie systemów jakości i wieloletni praktyk w branży spożywczej.
Koordynatorem szkolenia była dr hab. inż. Barbara Krochmal-Marczak, prof. PANS, kierownik kierunku produkcja i bezpieczeństwo żywności.
Uzyskane uprawnienia są cennym elementem przygotowania zawodowego studentów oraz potwierdzeniem ich kompetencji w obszarze zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności.
Wszystkim studentom serdecznie gratulujemy uzyskania certyfikatów!