,,Dzień Kobiet na słodko’’ na kierunku produkcja i bezpieczeństwo żywności

Po raz pierwszy w tym roku 8 marca 2025 roku w Kampusie Politechnicznym Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Krośnie z inicjatywy SKN Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności, Przewodniczącego Pana Piotra Piękosia oraz Panów studiujących na I oraz II roku kierunku produkcja i bezpieczeństwo żywności zostały zorganizowane warsztaty pt. ,,Dzień Kobiet na słodko’’.
Organizacja tego przedsięwzięcia była znakomitą okazją, aby przekazać wyrazy szacunku, uznania i wdzięczności wszystkim Koleżankom studentkom kierunku produkcja i bezpieczeństwo żywności. Szczególnie miłe i szczere podziękowania Panowie skierowali do wszystkich Pań, które prowadzą zajęcia na tym kierunku oraz uczestniczą w organizacji procesu dydaktycznego.

Podczas warsztatów z pomocą panów, studentki I i II roku wykonały wspaniałe słodkości, „domowe”, pełne nadzienia i włożonego serca pączki. Warsztaty te miały również wymiar edukacyjny i integracyjny, gdyż przed wypiekiem pączków przeprowadzona była ocena jakościowa mąki a po wypieku wspólna ich ocena konsumencka.


Na zakończenie wszyscy Panowie złożyli Paniom życzenia i przekazali drobne upominki.

Za to ,,słodkie przedsięwzięcie’’ i miłe życzenia wszystkim naszym Panom studiującym na kierunku produkcja i bezpieczeństwo żywności serdecznie dziękujemy!!!