Studentka Produkcji i bezpieczeństwa żywności nagrodzona podczas X Konferencji Zielarskiej

Kolejny sukces dla kierunku Produkcji i bezpieczeństwa żywności, gdyż nasza studentka III roku Pani Katarzyna Piróg otrzymała wyróżnienie za poster pt: ,,Chipsy jabłkowe jako prozdrowotna przekąska’’, który zaprezentowała na X konferencji z cyklu ,,Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna. Zioła w profilaktyce i terapii chorób. Od juniora do seniora. Konferencja odbyła się w dniach 16-17 maja 2024r, w Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Krośnie a jej celem przewodnim była popularyzacja wiedzy i dyskusja naukowa w zakresie fitoterapii, zielarstwa, kosmetologii, dietetyki, bromatologii, toksykologii żywności, paszoznawstwa, szeroko pojętych preparatów medycyny naturalnej i kosmetyków. Ważnym tematem konferencji było także bezpieczeństwo stosowania i ocena jakości produktów i surowców spożywczych, paszowych, kosmetycznych i zielarskich. Naszej studentce, która jest także członkiem SKN Produkcji i bezpieczeństwa Żywności serdecznie gratulujemy!!!!!