W dniu 10 czerwca 2021r roku odbyła się po raz piąty Ogólnopolska Konferencja Studenckich Kół Naukowych „Badania, innowacje i pasje z perspektywy młodego naukowca” w Naszej Uczelni.
Konferencję rozpoczął ciekawy wykład inaugurujący nt„ Jak z młodzieńczej pasji narodził się geniusz. Krótki szkic o Stanisławie Wyspiańskim”, wygłoszony przez dr hab. Piotra Łopatkiewicza, prof. KPU

Studenckie Koła Naukowe Ekonomistów i Towaroznawców aktywnie włączyły się w to wydarzenie. Studenci przygotowali wiele ciekawych wystąpień nt:
Katarzyna Wójcik „Nauka jako droga do samorealizacji”, kierunek Towaroznawstwo III rok



- Patryk Soliński „Excel jako narzędzie do monitorowania wydajności pracowników” kierunek Towaroznawstwo III rok

- Barbara Habrat i Angelika Kubit „Badania preferencji konsumentów wobec spożycia kawy”, kierunek Towaroznawstwo II rok


- Urszula Folcik „Konsument wobec innowacyjnych opakowań na rynku produktów spożywczych”, kierunek Inżynieria produkcji I rok

- Dominika Bielec, Emilia Drąg „Postawy konsumentów wobec opakowań jednorazowych wykorzystywanych w daniach na wynos”, kierunek Produkcja i bezpieczeństwo żywności III rok.

Prelegentom gratulujemy bardzo ciekawych wystąpień i życzymy dalszych sukcesów naukowych!!!
Opiekunami wystąpień byli:
Dr inż. Małgorzata Górka, mgr inż. Elżbieta Brągiel, dr inż. Damian Dubis